Foredrag – sophiesouid.dk

 

 ER KATTENS NATUR VIRKELIG SÅ PSYKO?

-Et foredrag for mellemtrinnet-
 
Med udgangspunkt i tegneserien om Danmarks mest vanvittige, hævntørstige kat, MØGMIS, vil Sophie Souid og Thomas Hjorthaab invitere mellemtrinnet med på Engtoften, hvor Møgmis huserer med sine venner. 
.
Der skal tales om katte, hunde, kæledyr og teenagere - og hvilken race, der fra naturens side mon er værst? Sophie Souid vil både læse højt og skabe dialog med børnene og vende de temaer, som historierne om Møgmis også gemmer på: nemlig venskab, søskendekærlighed og (u)retfærdighed. 
.
I den litterære optræden får mellemtrinnet også mulighed for at være med til at lave en tegneseriestribe, når Thomas Hjorthaab live-tegner. Hvilke (sjove) drabsforsøg skal Møgmis’ stakkels ejer Sivert mon udsættes for? Eller skal vi vende det hele på hovedet, så det er Møgmis, der får kam til sin stride pels?
.
Varighed ca. 60 min. Målgruppe: 7-12 år 


LAV DIN EGEN MØGMIS TEGNESERIE  

-En workshop for 7-12 årige-
 
Sophie Souid vil fortælle om Møgmis og hvilke elementer/greb, hun bruger, når hun skriver tegneserie. Deltagerne inviteres med ind i processen fra idéfase til virkemidler og gode fifs til manus. Thomas Hjorthaab vil livetegne og hjælpe børnene med at lave deres egen tegneseriestribe og udvikle deres helt eget Møgdyr.
.
“Vi ønsker at slå et slag for tegneserier, de grafiske noveller og billedbøgerne, der både kan skabe læselyst og prikke til børnenes fantasi i en tid, hvor det visuelle dominerer.”  
.
Varighed ca. 90 - 120 minutter. 

PÅ NATURTUR MED SOL FRA INDRE BY

-Et foredrag for de mindste-

Med udgangspunkt i billedbogsserien Sol over indre by - og historien om en ilder vil vi gerne invitere de mindste med på “naturtur” i byen.

Hvordan ser naturen ud i byen? Hvilke dyr lever og trives der? Og hvad er forskellen egentlig på et husdyr, kæledyr, skadedyr og rovdyr (eller var det røvdyr?)

Sophie Souid vil læse højt fra historien og starte en dialog med børnene om kæledyr. Har de mon et derhjemme? Eller hvilket, står højest på ønskelisten? Hvad er rart ved at have et kæledyr? (Og hvad kan være knap så rart?)

I tråd med fortællingen kommer vi også ind på temaer som ansvar, moral - og forskellen på at låne og stjæle - men også diversitet og donorbørn, og at familier kan se ud på mange forskellige måder.

Emilia Rubæk vil live-tegne og i samarbejde med børnene lave en tegneseriestribe med ilderen eller de to duer, der optræder (og laver spilopper) gennem opslagene i bogen om Sol. Her skal børnene være med til at lave handlingen, før vi runder af med quizzen: Gæt en dyrelort i byen, hvor der selvfølgelig er en præmie på højkant til alle.

Varighed ca. 45-60 min. Aldersgruppe: 4-9 år

 

 MØD DEN EVENTYRLIGE SUPERLIGA MED ALF & BJØRN

Her inviteres indskolingen ind i et magisk univers, der møder en moderne nutid, hvor der er højt til loftet og rablende påfund. Med udgangspunkt i bogserien Alf & Bjørn redder verden bliver der rystet og rokket ved alle forestillingerne om de klassiske, eventyrlige figurer som tandfeen, Ole Lukøje og julemanden.

Børnene kan glæde sig til hæsblæsende og humoristisk historiefortælling og til at deltage i den store tandfequiz med dertilhørende præmier. 

Mødet med den magiske superliga vil få fantasien til at lege med og vække nysgerrigheden hos både læse- og historieglade børn. De sagn, myter og kulturelle traditioner Sophie Souid fortæller om kan føre til en spændende videre dialog mellem børn og voksne: Hvad ved de egentlig om tandfeen? Og kender de mon sagnet om Krampus? Eller myten om Ole Lukøjes mørke paraply, der frarøvede slemme børn deres drømme? 

Varighed ca. 45 min. Aldersgruppe: 5-9 år.

 

 MØD EN FORFATTER

Hvor mange afslag skulle der til, før Sophie endelig fik udgivet en vaskeægte bog?Hvad laver en forfatter egentlig? Og er det rigtigt,  at de stjæler deres idéer?
.
I dette oplæg kommer børnene med ind i maskinrummet hos en forfatter og hører personlige historier, røverhistorier, succeshistorier og løgnehistorier.
.
Gennem dialog, levende fortælling, oplæsning og quiz vil indskolingen og mellemtrinnet både blive underholdt og oplyst.
.
Varighed ca. 45 min. Aldersgruppe: 6-12 år.

 

 Søg tilskud fra Statens Kunstfond til et forfatterbesøg eller en workshop lige her

*Skriv for tilbud og booking til jeres skole eller bibliotek*