Forfatterskab – sophiesouid.dk

SIVERT HAR KUN ÉT LIV! Teenagelivet tynger er en spinoff-serie af den populære tegneserie MØGMIS, hvor kattens ejer og yndlingsfjende nu er i centrum.

For Sivert har det svært med, at hans kat, Møgmis, får så meget opmærksomhed - så nu får han sin helt egen serie. Og Sivert har nu også nok at fortælle om. Petra har for eksempel slået op med ham, og hans far laver verdens værste mad. Hans kat er Psyko, hans mor er lige holdt op med at ryge (or not), og så har hun byttet hans kommode væk, der indeholder Siverts allerstørste hemmelighed, og som for enhver pris ikke må se dagens lys.

Sivert må alliere sig med Møgmis' venner Petra og Ronny Romkugle, så han kan få kommoden tilbage og redde sit liv - og rygte. Men det bliver hverken let eller ufarligt! En roman illustreret af Thomas Hjorthaab og fra ca. 9 år. 

 

Himmel & helvede! Død som en sild! er fjerde bind i den prisvindende tegneserie om teenageren Sivert og hans hævntørstige kat, Møgmis, der beskylder, bekriger og elsker at hade hinanden!

Denne gang er Sivert på koloni, så Møgmis er på toppen. Den ser frem til at kunne nyde et par dage uden skyld, skam og lugten af fodsved. Men lykken bliver kort. For efter en række uheldige dødsfald løber Møgmis tør for liv og befinder sig pludselig i limbo - død som en sild. Møgmis har mistet alle sine resterende seks liv og skal nu stå skoleret for Gud og overbevise Fanden om, at den alligevel ikke hører til i helvede, men hjemme hos sin Sivert.

Illustreret af Thomas Hjorthaab. Fra ca. 7 år.

 

 

DEN STORE OG DEN LILLE er en sød og sjov billedbog om, hvor irriterende, det kan være, når familien forøges - og hvor dejligt det faktisk er, når man lærer den lille nye at kende. For Muri elsker at lave cirkuskunster! Problemet er bare, at de voksne har fået så travlt med den nye baby, at de slet ikke lægger mærke til hende.

Heldigvis opdager at Muri, at hun har andre talenter end at jonglere og spille klovn. Som for eksempel at passe på den lille. 

Bogen er skrevet med kærlighed og humor og er farverigt illustreret af Lars Samsøe.

Fra ca. 2 år.

 

SPOR 1: DEN DER HVISKER LYVER er første bind i en ny krimiserie, hvor ethvert barns mareridt bliver til virkelighed, da Billes helt almindelige mor pludselig forsvinder.

Bille begiver sig ud for at lede efter spor efter sin mor. Men det er svært, for det viser sig, at politiet heller ikke kan finde hende i deres systemer. Hvem er Billes mor egentlig – og hvor er hun henne?

Bille er overladt til sig selv og alt, hvad han har er et telefonnummer, der kun må bruges i nødstilfælde. Men hvem svarer, når han ringer? 

Bogen er illustreret af Claudia Bille Stræde. Fra ca. 9 - 13 år.

 

 

TO PÅ TI (5) - EN INDVIKLET SAG er femte bind i serien om tvillingerne Hans og Grete og deres crazy bedstefar.

Tvillingerne Hans og Grete (nej, ikke dem fra eventyret) kommer hjem fra deres tur til Skotland. De har pakket deres monsterven Frank i en kuffert, men da de vil pakke ham ud, opdager de, at de har taget en forkert kuffert med hjem. Kufferten er nemlig fuld af sand og bandager. Hvor er Frank? Og hvorfor begynder bandagerne at røre på sig? Hans og Grete må både kæmpe mod nye monstre og sætte alt ind på at finde Frank – og måske er sagen mere kompliceret end bare en forbyttet kuffert.

Bogen er illustreret af Kim Dalsgaard. Fra ca. 7 år.

 

SOL OVER INDRE BY og historien om en mavepine er tredje bind i den prisbelønnede billedbogsserie, om spilopmageren Sol, der bor alene med sin mor, som har fået hende med hjælp fra Donor.

Der er arbejdsdag nede i gården, og der skal males, fejes og fjernes skrald. Men Sol har det med al slags arbejde, som hun har det med at få klippet negle. Og sengetider. Og ost. Hun er helst fri. Til gengæld kan hun rigtig godt lide fest, kanelsnegle og slik, men hvordan skal hun få det uden at tage del i arbejdet? 

”Med serien om Sol ønsker vi at hylde diversiteten og forskellige familiekonstellationer – og give børn og forældre noget at spejle sig i. Vi har skabt en skæv og tryg oase midt i indre by, hvor der er plads til at fejle, og hvor det uperfekte er helt perfekt!"  

Bogen er gennemillustreret af Emilia Rubæk. Fra ca. 3 år.

 

 

DEN JUL NISSERNE FORSVANDT - En julekrimi i fire dele er en selvstændig efterfølger til julekalenderen Den jul Bedste forsvandt - en  sjov og anderledes adventskalender på lyd indlæst af Nicolaj Kopernikus. 
.
Sidste jul lykkedes det Mads at finde sin bedstemor inden jul, men denne gang er det nisserne, der er forsvundet. Og hvem er det så, der skal lave julegaver til alle verdens børn? Mads og hunden Rudolfo må tilbage til Nordpolen for at lede efter spor. Det bliver en farefuld færd, hvor de både må tage kampen op med lugten af fisk, en højtaler, der spiller julemusik på repeat og ikke mindst en mystisk, høj mand med meget små fødder.
.
En spændende og morsom julekrimi for hele familien med ét afsnit til hver søndag i advent. Hvert afsnit slutter med et spor, lytterne kan prøve at løse, inden næste afsnit bliver lagt op.
.
Værket er skrevet i samarbejde med Katrine Skovgaard, indlæst af Nicolaj Kopernikus, udgivet på Saga og illustreret af Martin Jørgensen. De fire afsnit kan streames på alle platforme eller købes til download. 
.

 

MONSTERKLAR - Godnathistorier der får børn til at grine ad gys er en antologi bestående af 10 sjove historier skrevet af danske forfattere.

Sophie har bidraget med historien Thit Thit Bøh!, der handler om pigen Thit fra Tappernøje, hunden Hulk - og vist nok også en svensk Bøhmand. 

Illustreret af Sofie Lind Mesterton. Fra ca. 6 år. 

 

 

Romkugler i mosen og en total kattestrofe er andet bind i den populære, underholdende tegneserie om Sivert og hans kat, Møgmis, der ligger i evig krig - når altså ikke der kommer kærester, bøller og dræbersnegle i vejen.

Der er ballade på Engtoften. Ikke (kun) fordi Sivert flittigt bruger Møgmis, som dørmåtte og syndebuk, og fordi Møgmis ivrigt og nådesløst forsøger at gøre gengæld. Men fordi Ronny Romkugle, der bor længere nede ad vejen, er begyndt at mobbe Sivert.

Det gør Møgmis endnu mere hævntørstig og psykopatisk, for der er kun én, der må være led ved Sivert - og det er Møgmis.

Illustreret af Thomas Hjorthaab. Fra ca. 7 år.

 

HOLLY 3 - SUPERNØRDER, CYKELSTYRT OG EN SUPERSJÆLDEN TIGER

En sjov og varm serie om den hørehæmmede Holly, der har superhørelse. Sammen med sine venner Magnus og Jose kan Holly bruge sin nye evne til at løse mysterier.

I tredje bind i serien er en psykosjælden og meget værdifuld tigerkriger fra 1968 er forsvundet fra superhelte-antikbutikken, hvor Joses storebror, Kian, arbejder som bud - og han har fået skylden. 

Hurtigt bliver vennerne viklet ind i en omfattende bedragerisag om superhelteantikviteter, der trækker tråde over hele byen og står over for et mysterium, der kræver mere end bare mod og superevner at løse.

Illustreret af Maria Buchmann. Fra ca. 7 år.

 

TO PÅ TI (4) - EN VAN(D)VITTIG PLAN er fjerde bind i serien om tvillingerne Hans og Grete og deres crazy bedstefar.

Turen går til Skotland, for bedstefar har en mission! De skal finde og fange Loch Ness-uhyret. Men det er ikke helt ligetil. Allerede på flyet derover møder de den første udfordring. Bedstefars gamle ærkefjende, som også er på jagt efter Nessi.

Tvillingerne må tage van(d)vittige midler i brug for at komme først. 

Bogen er illustreret af Kim Dalsgaard. Fra ca. 7 år.

 

 

SOL OVER INDRE BY og historien om en jahat er andet bind i den prisbelønnede billedbogsserie, om spilopmageren Sol, der bor alene med sin mor, som har fået hende med hjælp fra Donor.

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan en jahat kan måske løse alle hendes problemer. Eller kan den?

”Med serien om Sol ønsker vi at hylde diversiteten og forskellige familiekonstellationer – og give børn og forældre noget at spejle sig i. Vi har skabt en skæv og tryg oase midt i indre by, hvor der er plads til at fejle, og hvor det uperfekte er helt perfekt!"

Bogen er gennemillustreret af Emilia Rubæk. Fra ca. 3 år.

 

DEN JUL BEDSTE FORSVANDT - En julekrimi i fire dele er en sjov og anderledes advantskalender på lyd indlæst af Nicolaj Kopernikus.
Mads' bedstemor hader jul. Derfor rejser hun til de varme lande hver december og overlader sin hund, Rudolfo til Mads. Sådan har det været i 9 år. Men i år går tingene ikke helt, som de plejer. Faktisk går de helt skævt. 
En spændende og morsom julekrimi for hele familien med ét afsnit til hver søndag i advent. Hvert afsnit slutter med et spor, lytterne kan prøve at løse, inden næste afsnit bliver lagt op.
Værket er skrevet i samarbejde med Katrine Skovgaard, indlæst af Nicolaj Kopernikus, udgivet på Saga og illustreret af Martin Jørgensen. De fire afsnit kan streames på alle platforme eller købes til download. 
Shortlistet til Mofibo Award 2023
.

Sol over indre by er en ny billedbogsserie, der handler om pigen Sol, der kan finde på lidt af hvert, men som har et hjerte af guld. 

I første bind Historien om en ilder, vil Sol virkelig gerne have et kæledyr og helst en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer ... Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en ... og glemme at aflevere den tilbage igen. Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget.

En sjov og hjertevarm serie, der hylder det skæve og uperfekte, børn, som larmer og ikke mindst soloforældre.

Serien er gennemillustreret af Emilia Rubæk og har vundet prisen Årets Bedste Billedbog 2023 ved Københavns Børnebiblioteker 

 

 

 

MØGMIS, Hævnen er sød og stinker af fisk er først bind i en hylende morsom tegneserie om Sivert og hans kat Møgmis, der ligger i evig krig. 

Alle har brug for nogen at skyde skylden på. Det er faktisk derfor, de fleste voksne får børn. Hvis de voksne er betænksomme, får de flere børn, som så kan skyde skylden på hinanden.

Men stakkels Siverts forældre var ikke betænksomme. De fik nemlig kun Sivert. Som fik skylden for al ting helt alene. Det meste var berettiget. Men alligevel. Sivert fik hverken en lillebror eller lillesøster. Han måtte nøjes med en kat. Men måske var det heller ikke helt skidt! For en kat kan ikke sladre og gøre gengæld, hvis man giver den skylden for noget. Eller kan den?

Sivert var faktisk glad for Møgmis. I hvert fald i cirka 5 minutter, hvor den hed Puttegøj-Ronaldo. Men så kom Møgmis til at tage fejl af Siverts seng og kattebakken - og så var det slut med Puttegøj-Ronaldo og goddag til Møgmis.

Møgmis vil tage hævn og få Sivert ud af verden. Helst helt af planeten. Men Sivert er en klog dreng, der ved, at man ikke må lege midt på vejen, uanset hvor mange gange Møgmis triller hans fodbold derud. Men Møgmis giver ikke op. Mest fordi Møgmis i smug elsker Sivert. Eller i hvert fald elsker at hade Sivert. 

Bogen er illustreret af Thomas Hjorthaab.

Kåret som ÅRETS BEDSTE TEGNESERIE 2022 v/Kbh.'s Børnebiblioteker

Nomineret ti PINGPRISEN 2023 

 

 

Julehjertets hemmelighed er DR's store julekalender i 2022. Poul Berg har skrevet tv-serien og Sophie Souid bogen, der med sine 24 kapitler er en magisk julefortælling for hele familien. 

Historien foregår i slutningen af 1800-tallet, hvor vi møder Karen, der holder så meget af herregårdsnissen Rumle, som hun har kendt hele sin barndom. Men da hun fylder 13 år, sker der noget uventet, for pludselig kan Karen ikke længere se sin elskede nisseven.

Ved hjælp af et magisk julehjerte lykkedes det de to venner at ses igen, men alting har sin pris, og snart vælter ulykkerne ned over den herregård, hvor Karen er tjenestepige.

Kan Karen og Rumle nå at gøre skaden god igen før jul, og kan de stole på den unge tyv Ilter, som bliver ved med at dukke op og tilbyde sin hjælp?

Bogen er illustreret af Emil Landgreen. 

 

 

Et mysterie med bid i er tredje bind i serien TO PÅ TI om Hans og Grete (nej ikke dem fra eventyret.) Tvillingerne har fået en hund af deres bedstefar, som ikke er som andre hunde, faktisk er den ret ustyrlig - men tvillingerne elsker den alligevel. Kort tid efter opstår der ballade i det lille villakvarter, da et eller andet bæst har gravet alle fru Jørgensen blomster op og ædt Murer-Hennings kaniner. Alle naboerne er overbevist om, at det er hunden, som er skyld i det hele. Tvillingerne går straks på jagt efter den rigtige kanindræber. De må bevise Hermans uskyld!  Men så kommer Hans i tvivl. Er hunden virkelig er så uskyldig, som de tror?  
 
TO PÅ TI er en sjov og vanvittig serie af Thomas Brunstrøm (Sallys far) og Sophie Souid (Alf & Bjørn redder verden). Serien er gennemillustreret i farver af Kim Dalsgaard.

 

HOLLY er en ny sjov og hjertevarm serie om venskaber, heltemod og et handicap, der pludselig forvandles til en superevne skrevet af Sophie Souid i samarbejde med Pernille Bønløkke Toustrup.

Bøgerne om den hørehæmmede Holly berører udfordringerne ved at føle sig anderledes, men også styrken ved at opdage, at det kan være en styrke ikke at være som alle andre.

Det er ikke altid sjovt at være anderledes, det synes Holly i hvert fald ikke, da hun får høreapparat. Og så er det ovenikøbet neongrønt! Hollys veninde Jose er lidt af et teknisk geni, og da hun skal hjælpe med at regulere apparatet, får Holly pludselig superhørelse og kan følge med i alle mulige samtaler. 

I Holly: Hviskeleg, bomber og en hundedyr misforståelse overhører Holly, at en bombemand truer hendes skole. Kan Holly og hendes venner Magnus og Jose nå at stoppe ham, før skolen ryger i luften? Og hvorfor begynder kæledyrene i kvarteret i øvrigt at forsvinde?

I seriens anden bog Holly: Økuller, natløb og en lille hvid løgn skal Holly, Magnus og Jose med klassen på lejrskole. Intet går som planlagt og efter første nat er flere blevet bestjålet. Pludselig er Magnus og Holly mistænkt for at stå bag tyverierne, og de står nu overfor anklager og en hjemsendelse. Men hvem er ude på at få Holly og Magnus ned med nakken? Vennerne må endnu engang på banen og løse mysteriet.

Bøgerne i serien er illustreret af Maria Buchmann og kan læses uafhængigt af hinanden.

HOLLY 1 kåret som ÅRETS BEDSTE TWEENBOG 2022 v/Kbh.'s Børnebiblioteker 

 

SKOLEKLAR - Godnathistorier der giver børn det bedste frikvarter er 9 (van)vittige historier om alt det nye, spændende og helt fantastiske, der sker, når man starter i skole. 

Sophie Souid har bidraget til antologien med historien VELKOMMEN TIL, KNUD! der handler om en dreng, der har haft SÅ travlt med at øve sig på abc'en og tyske gloser, at han har glemt det allervigtigste første skoledag - nemlig at finde sig en ven. Han kommer også til at glemme sin stemme derhjemme, hvilket er både uheldigt og pænt upraktisk. Heldigvis kommer Sulejma ham til undsætning.
Historierne er illustreret af Thorbjørn Christoffersen og skrevet af Andreas Nederland & Frederik Hansen, David Pepe Birch, Fatima AlZahra'a Alatraktchi, Frida Brygmann & Nima Zamani, Kasper Hoff, Kim Ace, Thomas Brunstrøm, Thomas Skov og Sophie Souid.

 

  

FØDSELSDAGSØNSKET, DER BLEV STJÅLET er en højtlæsningsbog om skilsmisse og de svære følelser, der opstår når familien splittes. Bogen handler om den 7-årige pige Charlie, der hverken ønsker sig et kæledyr eller et løbehjul i fødselsdagsgave. Hun ønsker sig kun noget, som slet ikke kan pakkes ind. Men hvordan får man sit højeste ønske opfyldt, når man ikke ønsker sig det samme i sin familie?

Charlie er dybt ulykkelig. Hun viser det ved at være vred og bruge al sin energi på at ændre sine forældres beslutning om at blive skilt. Hun tyer til ønsker, overtro, håb og endda brækkede ben. Men det er en stor forløsning, da hun endelig giver slip på det, hun ikke kan kontrollere.

Børn kan have stor glæde af at få hjælp til at oversætte de svære følelser og af at spejle sig i andre i samme situation. Denne bog minder os om, at selvom ens egen historie ikke ender som man regnede med, så kan den alligevel ende godt. 

 

 

EN MONSTERVILD IDE og EN BLODIG WEEKEND er de to første bøger i en ny, sjov og gakket serie af Sophie Souid og Thomas Brunstrøm, illustreret af Kim Dalsgaard.

Serien TO PÅ TI handler om tvillingerne Hans og Grete, der altid havner i vanvittige situationer, hvor intet går som planlagt. Og så er der også lige deres bedstefar, der gemmer på en masse vilde hemmeligheder.

Tredje bog i serien ET MYSTERIE MED BID I udkommer i september 2022.

 

 

Kampklar

I forbindelse med kvindernes internationale kampdag har Forlaget Carlsen udgivet bogen KAMPKLAR- Godnathistorier der får børn til at drømme stort. 

En antologi bestående af 9 historier, der hylder piger. Både de yndige og dygtige og  vilde og blodige og gakkede og finurlige og alle dem midt imellem.

For piger skal være lige præcis, som de er. 

Sophie Souid har bidraget til antologien med historien MODIGE MAGGIE MADSEN, der er baseret på en sand historie. En historie, der handler om mod. Og om en tiger. Og om romkugler - og at det nogle gange kræver allermest styrke at vise sin sårbarhed.  

Historierne er illustreret af Anne Hoberg og skrevet af Sanne Søndergaard, Sanne Cigale Benmouyal, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Trine Bundsgaard, Geeti Amiri, Ida Rud Nielsen, Silja Okking og Sophie Souid.

 

 

 

Hvad nu hvis Tandfeen, Ole Lukøje og selveste Julemanden i virkeligheden er alt andet, end hvad vi regner med?

Det er Sophie Souids udgangspunkt i serien Alf & Bjørn redder verden, som er et moderne take på de klassiske, eventyrlige figurer fra børnenes verden, hvor konteksten og sproget er tilpasset en nutidig virkelighed.

Historierne tager læserne med til et univers, hvor magiske væsener møder en moderne nutid - og hvor alt vendes på hovedet og sættes på spidsen.

Tandfeen for eksempel. Hvem er hun, og hvad bruger hun egentlig alle de tænder til? Er hun lige så blid og yndefuld som feer er i teorien, eller er hun i virkeligheden en iskold forretningskvinde, der underbetaler børnene og sælger deres tænder videre på det sorte tandmarked?

død over tandfeen

I DØD OVER TANDFEEN, som er første bind i serien, bliver Alf snydt for en tyver, da han taber sin første mælketand - og det finder brødrene sig ikke i! De beslutter på stedet at opstøve Tandfeen og forlange en forklaring og ikke mindst en tyver. Men før de har set sig om, har de rodet sig ud i verdenshistoriens måske største bedragerisag, hvor stærke tænder fra familier med nul sukkerpolitik handles som guld på det sorte tandmarked. Men Alf og Bjørn giver ikke op så let, når først de får færten af lumske planer.

Heldigvis får de hjælp af pigen Holly, så de kan få genoprettet retfærdigheden og sikre, at ingen børn bliver snydt fremover!

 

I andet bind i serien, JAGTEN PÅ OLE LUKØJE, må Alf og Bjørn sætte alt ind for at redde verden på ny. En kolikramt lillesøster skal reddes, så familien igen kan få søvnen og de søde drømme tilbage. Men hvor er Ole Lukøje, når man skal bruge ham? Og hvorfor går solen ikke længere ned? Alf & Bjørn beslutter sig for at løse mysteriet og begiver sig af sted på en magisk drømmerejse, men ender i kløerne på Natravnen, der hypnotiserer verdens børn og stjæler deres søvn.

Lykkes det mon for Alf & Bjørn at finde Ole Lukøje - eller er børnene for alvor og for evigt forvist fra drømmeland og overladt til Natravnen?

 

Tredje bind i serien er en hæsblæsende julehistorie med noget af et twist! OPGØRET MED JULEMANDEN er Alf havnet på julemandens uartigliste. Det MÅ være en fejl. Men hvordan beviser drengene det? Først skal de finde julemanden, og da de endelig når til Nordpolen, opdager de, at det er meget værre, end de troede. Hvorfor er så mange børn havnet på den forkerte liste? Og hvorfor har julemanden gemt sig i sin hytte og nægter at komme ud? Julen bliver krydret med en gidselstagning, en magisk sukkerstok og opgør i det kolde nord i år.

Den vigtigste mission af alle er pludselig overladt til de to brødre: Julen må reddes! Men juleaften nærmer sig …

                                             

Sophie Souid skriver med respekt for de børn, som stadig tror på de magiske væsener, og har trods sin flair for dramatik og kapow en svaghed for lykkelige slutninger. Serien Alf & Bjørn redder verden er humoristiske, spændende højtlæsningsbøger, fulde af temaer om søskendekærlighed, mod, karma, retfærdighed og hverdagens små sejre, som giver anledning til en videre dialog med børnene, da fantasien virkelig kan lege med.

 

 

*Illustrationer: Maria Buchmann, Anne Hoberg, Kim Dalsgaard, Anne Louise Laugesen & Thorbjørn Christoffersen