Forfatterskab – sophiesouid.dk

 

Kampklar

I forbindelse med kvindernes internationale kampdag har Forlaget Carlsen udgivet bogen KAMPKLAR- Godnathistorier der får børn til at drømme stort. 

En antologi bestående af 9 historier, der hylder piger. Både de yndige og dygtige og  vilde og blodige og gakkede og finurlige og alle dem midt imellem.

For piger skal være lige præcis, som de er. 

Historierne er illustreret af Anne Hoberg og skrevet af Sanne Søndergaard, Sanne Cigale Benmouyal, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Trine Bundsgaard, Geeti Amiri, Ida Rud Nielsen, Silja Okking og Sophie Souid.

Sophie Souid har bidraget til antologien med historien MODIGE MAGGIE MADSEN, der er baseret på en sand historie. En historie, der handler om mod. Og om en tiger. Og om romkugler - og at det nogle gange kræver allermest styrke at vise sin sårbarhed.  

 

 

 

Hvad nu hvis Tandfeen, Ole Lukøje og selveste Julemanden i virkeligheden er alt andet, end hvad vi regner med?

Det er Sophie Souids udgangspunkt i serien Alf & Bjørn redder verden, som er et moderne take på de klassiske, eventyrlige figurer fra børnenes verden, hvor konteksten og sproget er tilpasset en nutidig virkelighed.

Historierne tager læserne med til et univers, hvor magiske væsener møder en moderne nutid - og hvor alt vendes på hovedet og sættes på spidsen.

Tandfeen for eksempel. Hvem er hun, og hvad bruger hun egentlig alle de tænder til? Er hun lige så blid og yndefuld som feer er i teorien, eller er hun i virkeligheden en iskold forretningskvinde, der underbetaler børnene og sælger deres tænder videre på det sorte tandmarked?

død over tandfeen

I DØD OVER TANDFEEN, som er første bind i serien, bliver Alf snydt for en tyver, da han taber sin første mælketand - og det finder brødrene sig ikke i! De beslutter på stedet at opstøve Tandfeen og forlange en forklaring og ikke mindst en tyver. Men før de har set sig om, har de rodet sig ud i verdenshistoriens måske største bedragerisag, hvor stærke tænder fra familier med nul sukkerpolitik handles som guld på det sorte tandmarked. Men Alf og Bjørn giver ikke op så let, når først de får færten af lumske planer.

Heldigvis får de hjælp af pigen Holly, så de kan få genoprettet retfærdigheden og sikre, at ingen børn bliver snydt fremover!

 

I andet bind i serien, JAGTEN PÅ OLE LUKØJE, må Alf og Bjørn sætte alt ind for at redde verden på ny. En kolikramt lillesøster skal reddes, så familien igen kan få søvnen og de søde drømme tilbage. Men hvor er Ole Lukøje, når man skal bruge ham? Og hvorfor går solen ikke længere ned? Alf & Bjørn beslutter sig for at løse mysteriet og begiver sig af sted på en magisk drømmerejse, men ender i kløerne på Natravnen, der hypnotiserer verdens børn og stjæler deres søvn.

Lykkes det mon for Alf & Bjørn at finde Ole Lukøje - eller er børnene for alvor og for evigt forvist fra drømmeland og overladt til Natravnen?

 

Tredje bind i serien er en hæsblæsende julehistorie med noget af et twist! OPGØRET MED JULEMANDEN er Alf havnet på julemandens uartigliste. Det MÅ være en fejl. Men hvordan beviser drengene det? Først skal de finde julemanden, og da de endelig når til Nordpolen, opdager de, at det er meget værre, end de troede. Hvorfor er så mange børn havnet på den forkerte liste? Og hvorfor har julemanden gemt sig i sin hytte og nægter at komme ud? Julen bliver krydret med en gidselstagning, en magisk sukkerstok og opgør i det kolde nord i år.

Den vigtigste mission af alle er pludselig overladt til de to brødre: Julen må reddes! Men juleaften nærmer sig …

                                             

Sophie Souid skriver med respekt for de børn, som stadig tror på de magiske væsener, og har trods sin flair for dramatik og kapow en svaghed for lykkelige slutninger. Serien Alf & Bjørn redder verden er humoristiske, spændende højtlæsningsbøger, fulde af temaer om søskendekærlighed, mod, karma, retfærdighed og hverdagens små sejre, som giver anledning til en videre dialog med børnene, da fantasien virkelig kan lege med.

Serien Alf & Bjørn redder verden er solgt til Kina og lander på de kinesiske hylder i 2021.

 

*Illustrationer: Maria Buchmann