Forfatterskab – sophiesouid.dk

 

Hvad nu hvis Tandfeen, Ole Lukøje og selveste Julemanden i virkeligheden er alt andet, end hvad vi regner med?

Det er Sophie Souids udgangspunkt i serien Alf & Bjørn redder verden, som er et moderne take på de klassiske, eventyrlige figurer fra børnenes verden, hvor konteksten og sproget er tilpasset en nutidig virkelighed.

Historierne tager læserne med til et univers, hvor magiske væsener møder en moderne nutid - og hvor alt vendes på hovedet og sættes på spidsen.

Tandfeen for eksempel. Hvem er hun, og hvad bruger hun egentlig alle de tænder til? Er hun lige så blid og yndefuld som feer er i teorien, eller er hun i virkeligheden en iskold forretningskvinde, der underbetaler børnene og sælger deres tænder videre på det sorte tandmarked?

død over tandfeen

I DØD OVER TANDFEEN, som er første bind i serien, bliver Alf snydt for en tyver, da han taber sin første mælketand - og det finder brødrene sig ikke i! De beslutter på stedet at opstøve Tandfeen og forlange en forklaring og ikke mindst en tyver. Men før de har set sig om, har de rodet sig ud i verdenshistoriens måske største bedragerisag, hvor stærke tænder fra familier med nul sukkerpolitik handles som guld på det sorte tandmarked. Men Alf og Bjørn giver ikke op så let, når først de får færten af lumske planer. Heldigvis får de hjælp af pigen Holly, så de kan få genoprettet retfærdigheden og sikre, at ingen børn bliver snydt fremover!

 

Andet bind i serien, JAGTEN PÅ OLE LUKØJE, udkommer den 8. maj 2019, hvor Alf og Bjørn må sætte alt ind for at redde verden på ny. En kolikramt lillesøster skal reddes, så familien igen kan få søvnen og de søde drømme tilbage. Men hvor er Ole Lukøje, når man skal bruge ham? Og hvorfor går solen ikke længere ned? Alf & Bjørn beslutter sig for at løse mysteriet og begiver sig af sted på en magisk drømmerejse, men ender i kløerne på Natravnen, der hypnotiserer verdens børn og stjæler deres søvn. Lykkes det mon for Alf & Bjørn at finde Ole Lukøje - eller er børnene for alvor og for evigt forvist fra drømmeland og overladt til Natravnen?

Serien Alf & Bjørn redder verden er humoristiske, spændende højtlæsningsbøger, fulde af temaer om søskendekærlighed, mod, karma, retfærdighed og hverdagens små sejre, som giver anledning til en videre dialog med børnene, da fantasien virkelig kan lege med. Sophie Souid skriver med respekt for de børn, som stadig tror på de magiske væsener, og har trods sin flair for dramatik og kapow en svaghed for lykkelige slutninger.

Tredje bind i serien, OPGØRET MED JULEMANDEN, udkommer den 1. oktober i 2019 og bliver en hæsblæsende julehistorie med noget af et twist!