Presse – sophiesouid.dk

MØGMIS og ET MYSTERIE MED BID I er nomineret til Orlaprisen 2023 i kategorien "Sjov - Bogen der fik mig til at tisse i bukserne af grin" 

Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Det er børnene, der nominerer, stemmer og overrækker prisen for deres yndlingsbøger. Der kan stemmes her i alle kategorier fra den 5/10 til den 5/11-23. Vinderne kåres ved et stort award show i november.
.
 

 

MØGMIS er nomineret til PINGPRISEN 2023

i kategorien Bedste Børne/Ungdomstegneserie

 

 

DEN JUL BEDSTE FORSVANDT skrevet af Sophie Souid & Katrine Skovgaard og indlæst af Nicolaj Kopernikus er shortlistet til en Mofibo Award 2023

 

HOLLY vinder prisen for Årets tweenbog 2022

MØGMIS vinder prisen for Årets tegneserie 2022

Tak til læserne & lånerne ved Københavns Børnebiblioteker

 

MØGMIS er nomineret i kategorien Årets bedste tegneserie/illustrerede bog 2022 og HOLLY i kategorien Årets Tweenbog 2022. Vinderne afsløres den 15/12.

 

”Med serien SOL OVER INDRE vil Emilia og jeg gerne hylde diversiteten og forskellige familiekonstellationer – og give børn og forældre noget at spejle sig i. Vi har skabt en skæv men tryg oase midt i indre by, hvor der er plads til at fejle, og hvor det uperfekte er helt perfekt", fortæller seriens forfatter Sophie Souid. 

Læs artiklen på bog.dk 

 

Sophie Souid er inkluderet i Statens Kunstfonds katalog Levende litteraturmøder for børn og unge 2021 i selskab med nogle af landets dygtigste illustratorer, forfattere og litteraturkritikere. Se hele kataloget her og søg om tilskud til et forfatterbesøg.

 

NY PODCAST TIL BØRN

Hvad sker der, hvis man sætter to børnebogsforfattere med livlig fantasi og konkurrencegen sammen? Det bliver vildt! Lyt med på Podimo når Thomas Brunstrøm og Sophie Souid fortæller hinanden tre vilde historier. En af dem er fuld af løgn - men hvilken? Der venter en sjov straf til den, der taber. 
 Saml hele familien og se om I kan gætte hvilken historie, der er fuld af løgn!

 

 

Interview på bog.dk

 

TO PÅ TI - trailer

 

Thomas Brunstrøm og Sophie Souid er nyt forfattermakkerpar og udkommer med ny, sjov og gakket serie, illustreret af Kim Dalsgaard.

Serien TO PÅ TI handler om tvillingerne Hans og Grete, der altid havner i vanvittige situationer, hvor intet går som planlagt. Og så er der lige deres bedstefar, der gemmer på en masse vilde hemmeligheder.

De to første bøger i serien hedder EN MONSTERVILD IDE og EN BLODIG WEEKEND.

Tredje bind i serien ET MYSTERIE MED BID I forventes at udkomme i foråret 2022. 

 

Serien Alf & Bjørn redder verden er solgt til Kina! 

Død over Tandfeen, Jagten på Ole Lukøje og Opgøret med Julemanden lander på de kinesiske hylder i 2021.

 

Opgøret med julemanden - trailer

Opgøret med julemanden - hvordan kommer man på uartiglisten?

 

Opgøret med julemanden - hvordan kommer man på uartiglisten?

Læs hele anmeldelsen af Opgøret med julemanden hos Bare et kapitel mere

 

"Jeg elsker også hvordan Sophie Souid juleficerer sproget gennem hele historien. Det giver sproget et særpræg, som jeg ikke har set så meget før. Forfatteren rammer den helt rigtig balance, så det er virkelig sjovt at læse, og jeg kunne ikke lade være med at klukke undervejs. Der er så meget sproglig opfindsomhed og veloplagthed, at det er en fryd at læse bogen. Humoren rammer også lige i plet i julehjertet, og selvom det ser lidt sort ud med julehyggen i starten bliver man i virkelig godt julehumør af at læse bogen."

 

Opgøret med julemanden anmeldt af bogblogger, Bibliotekat: 
"Ej men prøv nu lige at høre. Årets (og sidste års) bedste højtlæsningsbøger for 6-10 årige (sådan ca) er simpelthen Alf og Bjørn redder verden.
Jeg ved ikke hvor Sophie Souid kom fra men hendes humor, børneforståelse og fantasi er vidunderlig og jeg elsker hende. Den. Jeg elsker den. Nej sgu også hende, for jeg har måske aldrig mødt hende men hun sender personligt signerede bøger til mine børn, som hun aldrig har mødt og hun beskriver den søskendekærlighed og det sammenhold som jeg selv håber mine børn får hvor familie betyder alt, man hjælper hinanden selv når beslutningerne er virkelig dårlige (som at fange en nisse for at komme på artiglisten, hvornår har det nogensinde lydt som en god ide) og man elsker hinanden. Mor bander og er rarere når hun har fået kaffe og far henter troligt honningkager så alle bliver glade. Jeg elsker det. Skal du give en gave til en familie med indskolingsbørn, så er serien om Alf og Bjørn (og nu Stella) et skidegodt valg. Der er tre bøger og de er ikke længere end man kan nå de to første inden december hvor man så kan læse Opgøret med julemanden. Og næste år gør I det hele igen for det kan de nemlig godt bære. Og det smarte med børn er at de vokser og så får de noget nyt ud af dem om et år. Men de kan naturligvis også lånes på biblioteket og det skal nok gå tjept for de gode (og nyere) julebøger ryger på 0 komma peberkage. Og den her er pisse god og jeg tæller ned til at Storm er gammel nok om 3-4 år. Jeg synes ikke bare at denne her holder niveauet fra de to forrige, jeg synes den er vokset Harry Potter-light-style med læseren samtidig med at de yngre børn stadig sagtens kan være med. Min varmeste anbefaling. Især i december men altså også resten af året. Det er varme, spændende, fantasifulde og sjove højtlæsningsbøger som hele familien vil nyde at høre. Fremragende illustreret af Maria Buchmann (seriøst. Især der hvor moren falder.)"

 

Opgøret med julemanden blandt de 10 bedste julebøger i Politiken, november 2019

 

Alf & Bjørn redder verden plakat

 

Læs hele anmeldelsen af Jagten på Ole Lukøje hos Bare et kapitel mere

"Der er eventyr for alle pengene, og plottet er spændende og så godt skruet sammen, at man ikke slipper bogen før den sidste side er læst." 

 

Lektørudtalelse, oktober 2019

 

Jagten på Ole Lukøje anbefalet i Politiken, oktober 2019

 

Jagten på Ole Lukøje Trailer
 
"Sophie skaber et univers og tryller med et sprog, som er genkendeligt for børnene, hvilket gør bøgerne meget mere aktuelle end mange andre klassikere ..."
Lektørudtalelse, juni 2019
Læs anmeldelsen af DØD OVER TANDFEEN hos Bare et kapitel mere

Anmeldt af Helle Hansen fra EB

Anmeldt af Helle Hansen fra EB


sophiesouid


sophiesouid
 
nye bøger

Nye bøger fra Gyldendal, Børn & Unge, August - december 2018

Død over Tandfeen er første bind i en ny serie om de to brødre Alf og Bjørn, som roder sig ud i det ene mærkelige eventyr efter det andet. Alf bliver snydt for en tyver, da han taber sin første mælketand - og det vil brødrene ikke finde sig i. De beslutter sig for at opstøve Tandfeen og forlange en forklaring. Men inden de har set sig om, har de rodet sig ud i verdenshistoriens måske største bedragerisag, hvor stærke tænder fra familier med nul sukkerpolitik handles som guld på det sorte tandmarked. En humoristisk højtlæsningsbog fuld af temaer som søskendekærlighed og hverdagens små sejre. Skrevet af debutanten Sophie Souid på opfordring fra hendes egen 6-årige, der nysgerrigt spurgte ind til Tandfeens eksistens.

 

Hent pressepakke